• DOLAR
    32,6454
    %0,04
  • EURO
    35,3540
    %-0,20
  • G. Altın
    2.501,03
    %-0,40
  • Ç. Altın
    4.015,45
    %0,00
  • BIST
    10.909
    0
  • BITCOIN
    55,350.11
    0.92
  • ETHEREUM
    2,887.18
    1.3
  • DOLAR
    32,6454
    %0,04
  • EURO
    35,3540
    %-0,20
  • G. Altın
    2.501,03
    %-0,40
  • Ç. Altın
    4.015,45
    %0,00
  • BIST
    10.909
    0
  • BITCOIN
    55,350.11
    0.92
  • ETHEREUM
    2,887.18
    1.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

CHP’den Niğde Belediyesi’ne sert tepki


Akkaya Barajı İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin, 6 yıl önce 48 Milyon liraya ihale edilip, faiziyle birlikte 170 milyon liraya çıkan yatırım bedelinin faturasının vatandaşa kesilmesine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanlığı tepki gösterdi.

Görsel Kaynağı :
Hatice SÖYLER

Akkaya Barajı İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin, 6 yıl önce 48 Milyon liraya ihale edilip, faiziyle birlikte 170 milyon liraya çıkan yatırım bedelinin faturasının vatandaşa kesilmesine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanlığı tepki gösterdi. 

Konutların satışlarına göre rayiç bedel üzerinden katılım payının istenmesi üzerine, CHP Niğde İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal tarafından basın açıklaması yapıldı. 

CHP Grubu adına konuşan İl Başkanı Kıvrakdal, vatandaştan talep edilen paradan Niğde Belediyesi’nin derhal vazgeçmesi gerektiğini, vazgeçilmediği takdirde de her türlü hukuki işleme başvuracaklarını belirtti. 

“BU NASIL HALKA HİZMET?”

CHP Niğde İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in arıtma tesisi yapılırken Niğde halkından oy toplamaya çalıştığını vurguladı. 

Kıvrakdal, “Niğde Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı 02.11.2018 tarihinde başlayıp 18.06.2021 tarihinde bittiği sözleşme bedelinin 74 milyon 720 bin TL olduğu, Niğde Belediyesi’nin 04.06.2024 tarih ve 565 sayılı belediye encümeni kararı ile katılım payı adı altında 74 milyon 720 bin TL’ye maal olan atık su arıtma tesisi parasını Niğde halkından 170 milyon TL olarak her haneden değişik miktarlarda istemektesiniz. Bu yazıyı da belediye başkanı adına Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Küçüktuna imzalayarak her mahalle muhtarına borç miktarını ayrı ayrı liste halinde göndermiştir. Siz değil misiniz arıtma tesisi yapılırken billboardlara boy boy resim verip halkımıza belediyemize bu tesisi kazandırdık diyerek oy toplamaya çalışan. Bu nasıl halka hizmet?” dedi. 

“BELEDİYE BAŞKANININ NASIL BİLGİSİ OLMAZ?”

Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in konudan haberinin olmamasının daha da vahim bir durum olduğunu söyleyen İl Başkanı Kıvrakdal, bunun nasıl bir görev anlayışı olduğunu sorguladı. 

Kıvrakdal, “Sayın başkan belediye meclis salonunda ilimiz muhtarlara gönderilen listelerden kendisinin haberi olmadığını ifade etti. Bizce bu durum daha vahim, Niğde’yi yöneten belediye başkanının bu derecede halkı ilgilendiren konuda nasıl bilgisi olmadan görevlileri habersiz iş yapar nasıl bir görev anlayışı?” 

“HUKUKSAL MÜCADELE VERECEĞİZ”

Niğde Belediyesi’ni bu uygulamadan vazgeçmeye davet eden Başkan Kıvrakdal, aksi takdirde hukuki mücadele vereceklerini belirtti. 

Başkan Bünyamin Kıvrakdal, “Sayın başkan halkımız zaten su faturalarında çeşitli kalemlerde vergi ödüyor. Bu durumda Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizin beceriksiz yönetiminizin faturasını biz Niğde halkına ödettirilmesine itiraz ediyoruz. Bu itirazımızı Niğde halkı adına talep ediyoruz. Şayet bu uygulamadan vazgeçilmezse her türlü hukuksal mücadele vereceğimizden Niğdeli hemşerilerimizin endişesi olmasın.” diye konuştu. 

“ELİNİZİ VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇEKİN”

Halkın derin bir yoksulluk içerisinde olduğunu aktaran İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal, Niğde Belediyesi’nin arıtma tesisinin faturasını Niğde halkına ödettirmeye çalıştığını söyledi. 

Kıvrakdal, “Biz bu duruma hiç şaşırmadık. AK Parti iktidarı hasta garantili, hastane yolcu garantili havaalanı, araç garantili yol ve köprüyü vatandaşlar üzerinden yapmıştır. Niğde Belediyesi de bu geleneğe uymuş hane garantili arıtma su tesisinin faturasını Niğde halkına ödettirmeye çalışıyor. Halkımız zaten derin bir yoksulluk içerisindedir, elinizi vatandaşın cebinden çekin hemen. Bu uygulamadan vazgeçin.” 

Düzenlenen basın açıklamasına CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Bülent Şen, CHP Niğde İl Genel Meclis üyeleri ve partililer katıldı. 


Muhabir : Hatice SÖYLER
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans