• DOLAR
    32,8951
    %-0,11
  • EURO
    35,7068
    %-0,26
  • G. Altın
    2.529,11
    %0,87
  • Ç. Altın
    4.106,83
    %0,55
  • BIST
    10.912
    0.18
  • BITCOIN
    68,017.19
    0.51
  • ETHEREUM
    3,258.29
    0.3
  • DOLAR
    32,8951
    %-0,11
  • EURO
    35,7068
    %-0,26
  • G. Altın
    2.529,11
    %0,87
  • Ç. Altın
    4.106,83
    %0,55
  • BIST
    10.912
    0.18
  • BITCOIN
    68,017.19
    0.51
  • ETHEREUM
    3,258.29
    0.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

CHP'li Vekil Gürer: Anayasa Mahkemesi'nin İptal Kararlarına Dikkat Çekti


CHP'li Vekil Ömer Fethi Gürer Orman Alanlarının Cezaevi İnşaatlarına Açılmasını Eleştirdi

CHP'li Vekil Gürer: Anayasa Mahkemesi'nin İptal Kararlarına Dikkat Çekti
Görsel Kaynağı :
Bülten

Niğde - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Adalet Komisyonunda görüşülen torba kanun teklifi üzerine yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kanun yapma tekniğindeki sorunlara ve orman alanlarında cezaevi inşaatlarına yönelik eleştirilerini dile getirdi. Gürer, "Türkiye Büyük Millet Meclisinin kanun yapma tekniğinde bir sorun olduğu gerçek," dedi.

Gürer, kanun tekliflerinin Cumhurbaşkanı tarafından hazırlandığını ve bu tekliflerin Meclis'e sunulduğunu belirtti. "Her ne kadar 'Milletvekili teklif verir.' denilse de bu teklifleri Cumhurbaşkanı hazırlatıyor ve Meclis'e geliyor. Adı 'bakan' olan ancak kanunu yürütme yetkisi dahi olmayan bürokrat eliyle düzenlemeler sağlanıyor. Kanunun sonuna bakıyorsunuz 'Adalet Bakanı bunu yürütür' diye bir hüküm yok, 'Cumhurbaşkanı yürütür' yazıyor," diye konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN İPTAL KARARLARI

CHP'li vekil, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen kanun tekliflerine dikkat çekti. Gürer, "Saydığım kadarıyla kanun tekliflerinin yarısı Anayasa Mahkemesi'nden geri dönmüş. Şimdi, Anayasa Mahkemesi'nden geri dönen kanunu yapan, Meclisin komisyonu. Bu noktada şöyle bir anlayış oluşmuş gibi: Biz kanunu yapalım, geçirelim, Anayasa Mahkemesi iptal edinceye kadar hedeflediğimizi yaparız," dedi.

Gürer, Anayasa Mahkemesi'nden dönen kanun tekliflerini hazırlayanların sorumlu tutulması gerektiğini vurguladı. "Yapılan teklif Anayasa Mahkemesi'nden dönüyorsa, bunun bir de cezası olsun. Bunu kim hazırlatıp kim yaptıysa onunla ilgili bir sorgu açılsın. Meclisi bu yolla oyalayıp Meclisi çalışır kılmaktan alıkoymaya kimsenin hakkı yok," ifadelerini kullandı.

ORMAN ALANLARINA CEZAEVİ İNŞAATLARI

Gürer, konuşmasında orman alanlarında cezaevi inşa edilmesine de sert eleştirilerde bulundu. "Devlet ormanları korumak görevini bizzat üstlenmişken, başka bir arazide cezaevi inşa edilebilecekken orman alanlarında cezaevi inşa edilmesinin yolu açılıyor," dedi.

Türkiye'nin orman yangınlarıyla sık sık karşılaştığını belirten Gürer, orman alanında inşa edilecek bir cezaevinin, yangın durumunda cezaevi sakinlerinin yaşam hakkını tehlikeye atacağını söyledi. "Orman alanında cezaevi yapacağım demek, o orman alanlarının çevresinde oluşturulabilecek diğer yapılarla birlikte ormanların yok oluşunu artırıyor," diyerek, ormanların korunmasına yönelik çalışmalara odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Gürer, konuşmasının sonunda hukukçulara seslenerek, Anayasa'ya aykırı olduğu için iptal edilen maddelerin sayısını ve tekrar görüşülen kanunları içeren bir kitap hazırlamalarını önerdi. "Yasa yapmanın bu kadar farklılaştırılmasını ya da olumsuz kılınmasını doğru bulmak mümkün değil. Anayasa değişmediğine göre, Anayasa'ya aykırı davranış içinde, sürekli arkadan dolandırarak bir şeyleri buraya getirmenin Anayasa'nın ihlalinden öte yargıya karşı da bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum," dedi.

Ömer Fethi Gürer'in bu çarpıcı açıklamaları, TBMM'de kanun yapma süreçleri ve orman alanlarının korunması konularında önemli bir tartışma başlattı.


Muhabir : Bülten
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans