• DOLAR
    32,6226
    %-0,25
  • EURO
    34,9882
    %-0,54
  • G. Altın
    2.450,26
    %-0,29
  • Ç. Altın
    3.971,42
    %0,45
  • BIST
    10.739
    -0.31
  • BITCOIN
    60,662.00
    -0.26
  • ETHEREUM
    3,383.43
    -0.19
  • DOLAR
    32,6226
    %-0,25
  • EURO
    34,9882
    %-0,54
  • G. Altın
    2.450,26
    %-0,29
  • Ç. Altın
    3.971,42
    %0,45
  • BIST
    10.739
    -0.31
  • BITCOIN
    60,662.00
    -0.26
  • ETHEREUM
    3,383.43
    -0.19

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

CHP'li Gürer: Emekli Maaşları Asgari Ücret Seviyesine Çıkarılsın


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekliler için en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması için kanun teklifi verdi. Gürer, teklifinin Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildiğini belirterek, "Emekli için sadece maaş değil, diğer beklentiler de karşılanmalıdır," dedi.

CHP'li Gürer: Emekli Maaşları Asgari Ücret Seviyesine Çıkarılsın
Görsel Kaynağı :
Bülten

Gürer, bayram ikramiyesinin asgari ücrete çıkarılması, aylık bağlama oranının 2008 öncesi hesaplama yöntemine dönülmesi ve ilaç katkı payının kaldırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ev kirası veren emeklilere kira yardımı yapılmasını ve emeklilerin sosyal yaşamını iyileştirecek düzenlemelerin hayata geçirilmesini istediğini belirtti.

Esnaf ve Çiftçi İçin Prim Gün Sayısı Düşürülsün

Ömer Fethi Gürer, genel seçim öncesinde Cumhurbaşkanı tarafından esnaf ve çiftçi için emekli prim gün sayısının 9000 günden 7200 güne düşürüleceğinin açıklandığını, ancak bir yıl geçmesine rağmen bu konuda adım atılmadığını söyledi. "Bir an önce verilen söz tutulmalıdır," dedi.

Asgari Ücret Açlık Sınırının Altında

Gürer, asgari ücretin enflasyon karşısında eridiğini ve mutlaka artırılması gerektiğini belirterek, sendikal hareketlerin güçsüz bırakıldığını ve bu nedenle toplu iş sözleşmelerinin birçok iş yerinde yapılamadığını ifade etti. "Bu durum milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Asgari ücret artırılmalıdır," dedi.

Emekliler Geçim Sıkıntısı Çekiyor

Gürer, emeklilerin en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını, bayramlarda asgari ücret düzeyinde bayram ikramiyesi verilmesini ve aylık bağlama oranının yüzde 30'dan yüzde 70'e çıkarılmasını istediğini belirtti. "İlaç katkı payı kaldırılmalı ve kirada oturan emekliye kira yardımı yapılmalıdır," dedi.

Emekliler Torununa Harçlık Veremiyor

Gürer'e derdini anlatan emekli vatandaşlar, aldıkları maaşlarla geçinemediklerini ve özellikle ilaç katkı payının kendilerini mahvettiğini söylediler. "Bayramda çocuklara harçlık veremiyoruz. Hayat pahalılığından çok mustaribiz," dediler.

Emekliler İçin Vergi Dilimi Kaldırılsın

Emekli maaşlarından vergi dilimlerinin kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, maaşlarının bu kesintilerle düştüğünü belirtti. "Vergide adalet istiyoruz. Az olandan az, çok olandan çok alınsın," dediler.

Örgütlü Mücadele Şart

Gürer, emeklilerin aldıkları maaşların artırılması gerektiğini ve emeklilerin örgütlü bir mücadele ile haklarını aramalarının faydalı olacağını ifade etti. "Bayram süresince gittiğim yerlerde çoğu emeklinin evinden çıkamadığını gördüm," dedi.

Çocuk Okutan Emeklinin Hali Harap

Çocuğu üniversitede okuyan bir emekli vatandaş ise yaşadığı zorlukları anlatarak, "Emekli maaşıyla geçinmek ve İstanbul gibi bir yerde öğrenci okutmak çok zor. Her şeyimizden kısıyoruz, çocuğu okutmaya çalışıyoruz," dedi.

CHP'li Gürer, emeklilerin ekonomik sıkıntılarının giderilmesi için mecliste kanun teklifleri verdiğini ve bu konularda hükümetin daha duyarlı olmasını beklediklerini söyledi.

Muhabir : Bülten
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans