Bayram Öncesi Uzman Uyarıları; “Etin Dinlenmesi ve Kavurma Önemli”
Adanalı Kebap Uzmanı uyarıyor. Kurban Bayramı'nda etin dinlenmesi ve ilk gün kavurma tercih edilmeli.
Kurban Bayramı yaklaşırken Adana'nın ünlü kebap ustaları, kurban etinin muhafaza edilmesi ve tüketilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu. Uzmanlar, kurban etinin ilk günkü tazeliğiyle kebap yapmanın lezzet açısından uygun olmadığını vurguladılar. Kentte uzun yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, kurban etinin dinlenmesi gerektiğini ve ilk gün kavurma yapılmasının daha doğru olduğunu belirtti.
Kurban kesimi sırasında da dikkat edilmesi gerekenleri vurgulayan Aydın, gelişigüzel kesimlerin hastalıklara neden olabileceğini ve kesimlerin belirlenen alanlarda yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, etin ilk günkü sulu yapısının kebap için uygun olmadığını ifade eden Aydın, ikinci günün daha lezzetli kebaplar için daha uygun olduğunu dile getirdi. Kurban etinin dağıtılması gerektiğini vurgulayan Aydın, depremzedelerin unutulmaması gerektiğini de hatırlattı.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)