• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Başvuran alacak: Bu şehirlerde oturan artık evlilik kredisi almaya başlıyor


Yeni evlenecek çiftler için evlilik kredisinin öncelikli olduğu iller ve kredi şartları netleşti. 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi', TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından onaylandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin detaylarını paylaşarak, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması için Meclis'e kanun teklifi sunacaklarını ifade etti.

Başvuran alacak: Bu şehirlerde oturan artık evlilik kredisi almaya başlıyor

Evlilik kredisi baÅŸvuru süreci baÅŸlıyor! Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi'nin onaylanmasıyla birlikte, yeni evlenecek çiftlerin beklediÄŸi evlilik kredisi baÅŸvurularıyla ilgili detaylar netleÅŸiyor.  Projede öngörülen yaÅŸ sınırları, baÅŸvuru tarihleri ve ÅŸartlar önemli bir merak konusu haline geldi.

 

EVLİLİK KREDİSİ AÇIKLAMASI

26 Eylül'de düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini ve evliliklerinin sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projelerimizi tamamladık.

Önümüzdeki dönemde, Aile ve Gençlik Bankası'na dair bir kanun teklifi Meclisimizin değerlendirmesine sunulacak. Bu bankaya doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmı aktarılacak" şeklinde konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. İnan, yaş sınırlarının projenin kapsamına göre il ve bölge özelliklerine uygun şekilde esneklik göstereceğini vurguladı. Kadir İnan, projedeki temel amacın 81 ildeki gençlere en kısa sürede ulaşmak olduğu belirtti.


AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz ve ardından genişleteceğiz. Bu, gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Tüm kriterleri belirledik ve alt yapı şu anda hazır durumda.

Projeden yararlanmak isteyen çiftlerin Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı'ndan da faydalanmaları gerekecek. Deprem bölgesinde yaşamış olmaları, gelir ve yaş kriterlerini karşılamaları da gerekiyor.

Yaş kriteri 18-27 gibi ancak bunlar tamamıyla Meclis'te görüşülerek belirlenecek. Bu kriterlere uyan gençler projeden faydalanabilecek. Tüm çalışmalarımızı tamamladık ve şimdi sıra Meclis'te. Kanunun yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz.


NE ZAMAN BAÅžLAYACAK?

İlk olarak, aile ve gençlere yönelik pilot projeleri başlatıp ardından bunları genişleteceğiz. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sağlamayı planlıyoruz. Bu uygulamayı, Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla önce deprem bölgesinde pilot proje olarak başlatacağız.

Yeni evlilikleri desteklemek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla yeni evlenen çiftlere, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli, toplamda 150 bin TL tutarında faizsiz evlilik kredisi sunacağız.
 

Muhabir : HABER MERKEZÄ°
NiÄŸde haber / NiÄŸde Son Dakika Haber / NiÄŸde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans