1 Eylül itibariyle balık sezonu açıldı ancak fiyatlardaki ciddi artış, hem vatandaşları hem de balıkçıları zorluyor. Hamsi 100 TL, çupra 350 TL, levrek 300 TL'yi buldu.
Niğde’de balık sezonunun açılmasıyla tezgahlar balık çeşitleriyle dolup taşarken, fiyatlardaki artış vatandaşın cebini yakıyor. Çeşitlilik bol olsa da, balık fiyatlarının geçen seneye göre ciddi şekilde yükseldiği gözlemleniyor.
Çınar Balıkçılık sahibi Hakan Malik Gültekin, fiyatlardaki artışın büyük oranda maliyetlerden kaynaklandığını belirterek, "Hamsi ve istavrit 100-120 TL, palamut tanesi 125 TL, çupra 350 TL, levrek 300 TL, somon 200 TL, mezgit 150 TL'ye kadar çıktı" dedi. Bu artışlar, vatandaşların alım gücünü önemli ölçüde zorluyor.
Uzmanlar ise balığın sağlıklı bir besin kaynağı olduğuna dikkat çekerek düzenli tüketimi öneriyor. Ancak yüksek fiyatlar, vatandaşları balık tüketimi konusunda kara kara düşündürüyor. Fiyatlardaki artışın temel nedenleri arasında artan girdi maliyetleri ve avlanma koşullarının zorlaşması gösteriliyor.
Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİNNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)