• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Bağımlılıklar Yaşam Kalitesini Düşürüyor!


Medicana Sağlık Grubu psikologlarından İrem Durna, sigara, alkol, uyuşturucu madde, kumar, internet, sosyal medya, yeme ve alışveriş gibi yaygın bağımlılıkların bireylerin yaşam kalitesini düşürdüğünü belirtti.

Bağımlılıklar Yaşam Kalitesini Düşürüyor!
Görsel Kaynağı :
İHA

Medicana Sağlık Grubu psikologlarından İrem Durna, bağımlılıkların tedavi edilmediği takdirde kişinin sosyal yaşama entegre olmasını zorlaştırdığını ve psikolojik müdahale ile bu zorlukların üstesinden gelinebileceğini vurguladı.

Bağımlılıklar ve Yaşam Kalitesi

Psikolog İrem Durna, bağımlılığın, bireylerin belirli bir maddeye veya davranışa karşı kontrolünü kaybetmesi durumu olarak tanımlandığını söyledi. Bu gibi durumlarda bağımlıların hayat kalitesinin düştüğünü ve sosyal yaşama katılmalarının zorlaştığını ifade etti. Durna, sigara, alkol, uyuşturucu madde, kumar, internet, sosyal medya, yeme ve alışveriş gibi bağımlılıklardan kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti ve bu alışkanlıklardan kurtulmanın püf noktaları hakkında bilgi verdi.

Bağımlılıkların Olumsuz Etkileri

Medicana International Samsun Hastanesi'nden psikolog İrem Durna, tedavi edilmeyen bağımlılıkların insan hayatında olumsuz etkiler yarattığını belirterek, "Kişi bağlı olduğu madde veya davranışı bırakmakta zorlanabilir, bırakmak istese de kendine hakim olmakta güçlük çekebilir ve sürekli olarak bu ihtiyacı karşılamak için eyleme geçebilir. Bağımlılıklar, genellikle psikolojik ve fiziksel etkilerle birlikte gelir. Bireyin sosyal, iş ve kişisel hayatını olumsuz etkileyebilir. Bağımlılıkların psikolojik boyutları travmatik deneyimler, duygusal bozukluklar, özsaygı eksikliği, stres gibi faktörlerle ilişkilendirilebilir. Bu faktörler tedavi sürecinde dikkate alınması gereken unsurlardandır," dedi.

Psikolojik Müdahale ile Bağımlılıklardan Kurtulmak Mümkün

Psikolog İrem Durna, alışkanlıklardan kurtularak kaliteli bir yaşam sürmenin mümkün olduğunu ifade etti. "Sigara, alkol, uyuşturucu madde, kumar, internet, sosyal medya, yeme ve alışveriş en çok mücadele ettiğimiz bağımlılıklar arasında bulunmaktadır. Bu tür bağımlılıklar hayatınızın kontrolünü ele geçirdiğinde kendinizi çaresiz hissedebilirsiniz. Bağımlılıklar, kurtarılamadıklarında bireylerin hayat kalitesini düşürür, sosyal ilişkilerini zedeleyebilir. Bu noktada psikolojik müdahale, bağımlılıklarla başa çıkmada etkili bir yöntemdir. Bağımlılıkların her bireyde farklı nedenleri ve belirtileri vardır. Bu nedenle iyileşme sürecinde kişiselleştirilmiş terapi yaklaşımları kullanılmalıdır. Bireysel terapi seansları, bireyin bağımlı davranışlarını ve tetikleyicilerini keşfetmesine ve sonrasında bağlı olmaktan kurtulmasına yardımcı olur. Doğru psikolojik müdahale ile bu zorlukların üstesinden gelmek mümkündür," diye konuştu.

Bağımlılıklar ile Mücadele

Durna, bağımlılıklardan kurtulmanın sabır ve kararlılık gerektirdiğini belirterek, bağımlılıkla mücadele eden kişilerin profesyonel yardım almasının önemini vurguladı. Ayrıca, destekleyici bir sosyal çevrenin iyileşme sürecinde büyük rol oynadığını ekledi.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans