• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Modern bahçe kurulumunun öncüsü: Aspole


Modern Bahçe kurulumunun öncüsü: Aspole

Modern Bahçe kurulumunun öncüsü: Aspole

Niğde’nin Bor ilçesindeki üretim tesisleriyle Türkiye genelinde modern bahçelerin kurulmasına öncülük eden Aspole Beton Yapı Malzemeleri Firması, Türkiye’de ön germeli bahçe direk üretimini gerçekleştiren firma olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Aspole Firması, “Ön germeli beton direk”, “Telli terbiye sistemi” ve ağaçların dış etkenlerden zarar görmesini engelleyen ve meyveleri koruma altına alan “Çit ve file sistemlerinin” üretimi ve kurulumunu profesyonel kadrosuyla gerçekleştiriyor. 

IMG_8323.JPG

TELLİ TERBİYE SİSTEMİ İLE VERİM ARTIYOR 

Aspole Beton Yapı Malzemeleri Firması Üretim Müdürü Adem Üzer, yaptığı açıklamada, modern bahçe kurulumlarının olmazsa olmazı haline gelen ve ‘telli terbiye sistemi’ adı verilen uygulamayı, ülke genelinde ilk kuran firmalar arasında yer aldıklarını belirtti. 

Firma olarak beton yapı malzemeleri ve inşaat sektöründe faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Üzer, Türkiye’de ön germeli bahçe direk üretimini gerçekleştiren firma olmanın haklı gururunu yaşadıklarını da ifade etti. 

4.jpg

YENİ NESİL BAHÇE KURULUMU 

Yeni nesil bahçe kurulumunun önemli aşamaları arasında yer alan ‘telli terbiye sisteminin’, bitkilerin büyümesini desteklemek, yönlendirmek ve kontrol etmek için kullanılan bir yöntem olduğuna değinen A Üzer, bu sistemin genellikle meyve ağaçları, üzüm asmaları, sarmaşıklar ve diğer tırmanıcı bitkilerin yerleştirilmesinde tercih ediliyor olduğuna dikkat çekti. 

IMG_8293.JPG

ÜRETİM VE KALİTE ARTIYOR 

Bu sistemin, bahçedeki meyvelerimizin üretimini ve kalitesini arttırdığını da belirten Üzer, “Birim alanında ton bakımından üretilen meyve miktarını arttırıyor. Dolayısıyla meyve bahçeciliği konusunda üreticilere biz büyük katkı sağlıyoruz. Çünkü meyvelerini verimli ve kaliteli üretmelerine yardımcı oluyoruz. Telli terbiye sistemi ile kısacası meyve bahçeciliğinde fidanlarımızı terbiye ediyoruz. Yani fidanlarımızı sık dikim yapabiliyoruz. Bodur ağaçlarımızın kökü olmadığı için bu fidanlarımızı bizim telli terbiye sistemindeki halatlarımıza bağlıyoruz. Böylelikle ağaçlarda oluşabilecek risklere karşı önlem almış oluyoruz. Dolayısıyla dönüm başına düşen ton miktarı arttırılıyor. 

Niğde’de modern bahçe kurulumu son yıllarda çok yaygınlaşmaya başladı. Ülkemizde de ilk firmalardan biriyiz” dedi.

IMG_8263.JPG

ÖN GERMELİ BETON DİREKLER 

Üretimini yaptıkları ön germeli beton direklerle ilgili de bilgiler aktaran Üretim Müdürü Adem Üzer, bu sistemin bahçelerdeki meyveyi, ağacın kendisini, fileyi ve yağışlardan oluşacak yükü taşıyıp aynı zamanda yoğun rüzgar yükü gibi olumsuzluklara karşı da bahçeyi ve meyveyi önemli ölçüde koruduğunu kaydetti.

Üzer, “Diğer taraftan file ile fidanların üstü kapatılarak meyvelerimizi doludan ve güneş yanıklarından koruyabiliyoruz. Bu da genel olarak elma bahçeciliğinde çok yaygın. Hatta ilimizde ilk sıralarda diyebiliriz yani. Risk faktörünü hemen hemen sıfıra düşürüyoruz. Çünkü meyvelerimizi güneşten, doludan korurken hem de fidanların kırılmasını engelliyoruz. Zarar görmesini engelliyoruz” şeklinde konuştu.

95.jpg

ELMA FUARINDA HEM FİRMAMIZI HEM NİĞDE’MİZİ TANITACAĞIZ

Bugün kapılarını ziyaretçilere açacak olan Elma Fuarına da katılacaklarını anlatan Üzer, şunları söyledi: “Elma fuarının öncelikle ilimize çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Tarım fuarından ayrı elma fuarı olması bize çok fayda sağlayacak. Çünkü ilimizde elma sektörü başka bir konumda. Hem fidan konusunda hem üretim konusunda neredeyse Türkiye’nin ilk sıralarındayız. Bu açıdan da bize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hem firmamıza hem de ilimize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Fuarda bizim standımız da var. Hem kendi ürünlerimizi tanıtacağız hem de ilimize katkıda bulunmaya çalışacağız. Elma hakkında ne varsa üretimi konusunda, ilaçlaması konusunda, yetiştirilmesi, satılması konusunda. Bu konuların hepsinde fuarda tatbiki sektöre ilişkin başka firmalar da olacak. Biz de bunlardan birisiyiz.” (Hamza Tav)

 

Muhabir : HAMZA TAV
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans