yandex
Almanya'da Kahverengi Yumurta Neden Yasaklanıyor? İşte Sebebi!
  • DOLAR
    40,3406
    %0,14
  • EURO
    46,8769
    %0,34
  • G. Altın
    4.331,58
    %0,12
  • Ç. Altın
    6.898,98
    %0,00
  • BIST
    10.199
    0
  • BITCOIN
    120,271.145
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,607.162
    -0.28
  • DOLAR
    40,3406
    %0,14
  • EURO
    46,8769
    %0,34
  • G. Altın
    4.331,58
    %0,12
  • Ç. Altın
    6.898,98
    %0,00
  • BIST
    10.199
    0
  • BITCOIN
    120,271.145
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,607.162
    -0.28

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Almanya'da Kahverengi Yumurta Neden Yasaklanıyor? İşte Sebebi!


Almanya'da kahverengi yumurta devri bitiyor! Üreticiler beyaz yumurtaya yönelince, raflarda kahverengi yumurta bulmak zorlaşacak. Neden mi? İşte sebebi...

Almanya'da Kahverengi Yumurta Neden Yasaklanıyor? İşte Sebebi!
Görsel Kaynağı :
HABER MERKEZİ

Almanya'da yumurta piyasasında tarihi bir değişim yaşanıyor. Kahverengi yumurtalar, önümüzdeki yıllarda süpermarket raflarından kalkıyor. Bu kararın ardında yatan nedenler ve tüketicilere etkileri haberimizde.

Almanya Yumurta Üreticileri Federal Birliği Başkanı Henner Schönecke'nin açıklamalarıyla gündeme gelen bu karar, yumurta sektöründe büyük yankı uyandırdı. Schönecke, kahverengi yumurta üretiminin azalacağını ve yakın gelecekte tamamen ortadan kalkacağını belirtti. Bu durum, hem üreticileri hem de tüketicileri yakından ilgilendiriyor.

BEYAZ YUMURTA ÜRETİMİ DAHA AVANTAJLI

Bu ani değişimin en büyük nedeni, beyaz yumurta üreten tavukların üreticiler için daha karlı olması. Beyaz yumurta tavukları, kahverengi yumurta tavuklarına kıyasla daha uzun süre ve daha sık yumurta veriyor. Ayrıca daha az yem tüketmeleri de maliyetleri düşürüyor. Bu avantajlar, üreticilerin beyaz yumurta üretimine yönelmesine neden oluyor.

TÜKETİCİLERİN TERCİHLERİ DEĞİŞİYOR MU?

Peki, bu değişim tüketicileri nasıl etkileyecek? Yapılan araştırmalar, tüketicilerin çoğunun yumurta rengine çok fazla önem vermediğini gösteriyor. Ancak bazı tüketiciler, kahverengi yumurtaların daha doğal ve sağlıklı olduğuna inanıyor. Bu algının değişip değişmeyeceği merak konusu.

GELECEKTE NE OLACAK?

Henner Schönecke, yumurta renginin tamamen genetik faktörlere bağlı olduğunu ve tavukların tüy renginden bağımsız olduğunu vurguladı. "Yumurtaların rengi, tavukların tüy renginden bağımsız olarak genetik faktörlere bağlıdır. Tavuk ırkları, kulak disklerinin renginden ayırt edilebilir fakat bu durumun tek farkı bu değil." ifadelerini kullandı.

Bu değişim sürecinin yaklaşık 5 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Kahverengi yumurtaların tamamen ortadan kalkıp kalkmayacağı ise zamanla görülecek. Ancak şimdiden Almanya'da yumurta sektöründe yeni bir dönemin başladığı söylenebilir.

Muhabir : HABER MERKEZİ
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans