Sonbahar mevsiminin gelmesi ve mevsimsel değişikliklerin etkisiyle aktarlarda yoğun mesai başladı.
Vatandaşlar, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak amacıyla doğal ürünlere yöneliyor. Özellikle ıhlamur, ada çayı, zencefil ve zerdeçal gibi bitkiler, bağışıklık sistemini güçlendirmek için tercih ediliyor. Şehrin yerel lezzetlerinden zahter de bu dönemde büyük ilgi görüyor.
DOĞAL ÜRÜNLERE TALEP ARTIYOR
Gaziantep’in ünlü Almacı Pazarı'nda aktar dükkanı işleten Semih Sepin, vatandaşların mevsimsel hastalıklara karşı korunmak için doğal ürünlere yöneldiğini kaydetti.
Sepin, “Mevsimsel hastalıklara karşı korunmak isteyen vatandaşların taleplerini karşılayabilmek için yoğun mesai yapıyoruz. Doğal ürünlerin satışlarında her geçen gün artış yaşanıyor.” diye konuştu.
SES KISIKLIĞI VE ÖKSÜRÜK İÇİN ZAHTER ÇAYI
Mevsim geçişlerinde en çok tüketilen bitkisel ürünler arasında zahter çayı bulunuyor.
Semih Sepin, grip ve soğuk algınlığına iyi gelen çaylar hakkında bilgi vererek, “Mevsim değişikliği dolayısıyla nezle ve grip vakaları arttı. Ihlamur, ada çayı ve zahter gibi bitki çaylarına ilgi çok fazla. Ayrıca boğaz ağrısına iyi gelen zencefil ve zerdeçala da talep yükseldi. Ses kısıklığı ve öksürük gibi şikayetlere karşı zahter çayı öneriyoruz” ifadelerini kullandu
DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE TÜKETİN
Bitki çaylarının ne sıklıkta tüketilmesi gerektiği konusunda bilgi veren Sepin, vatandaşlara sabah ve akşam olmak üzere düzenli olarak bitki çayı içmelerini önerdi. “Vatandaşlar genellikle zahter çayına yoğun ilgi gösteriyor. Zencefil ve zerdeçal biraz acı olduğu için daha çok yetişkinler tarafından tüketiliyor. Zahter çayını limon ekleyerek içmek, etkisini artıracaktır” dedi.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)