yandex
AKOM'dan Sıcak Hava Uyarısı: Uzmanlardan Vatandaşlara Kritik Tavsiyeler
  • DOLAR
    34,7415
    %0,10
  • EURO
    36,4745
    %0,01
  • G. Altın
    2.945,03
    %0,07
  • Ç. Altın
    4.801,56
    %0,00
  • BIST
    9.602
    0
  • BITCOIN
    96,027.09
    0.52
  • ETHEREUM
    3,640.34
    0.53
  • DOLAR
    34,7415
    %0,10
  • EURO
    36,4745
    %0,01
  • G. Altın
    2.945,03
    %0,07
  • Ç. Altın
    4.801,56
    %0,00
  • BIST
    9.602
    0
  • BITCOIN
    96,027.09
    0.52
  • ETHEREUM
    3,640.34
    0.53

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

AKOM'dan Sıcak Hava Uyarısı: Uzmanlardan Vatandaşlara Kritik Tavsiyeler


Son günlerde etkisini gösteren aşırı sıcaklar nedeniyle, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve uzmanlar vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle sabah 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneşin altında fazla zaman geçirmemeleri, bol sıvı tüketmeleri ve mevsime uygun, ince, pamuklu kıyafetler tercih etmeleri gerektiği belirtildi.

AKOM'dan Sıcak Hava Uyarısı: Uzmanlardan Vatandaşlara Kritik Tavsiyeler
Görsel Kaynağı :
İHA

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Meral Mert, sıcak havaların sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, sıvı kaybının tansiyon düşmelerine, hipotansiyona, böbrek fonksiyonlarının bozulmasına, baş dönmelerine ve baygınlıklara yol açabileceğini vurguladı. Prof. Dr. Mert, "Ciddi sonuçlarla hastanelik olabilirsiniz, acillerimiz yazın bu tip hastalarla doluyor. Son dönemde şeker ve tansiyon düşmeleri, şiddetli baş ağrıları ve kas ağrılarıyla gelen hasta sayısında artış var. Nasıl sel uyarısını ciddiye alıyorsak aşırı sıcak uyarısında da hayati sonuçlar doğabileceğini biliyoruz," dedi.

Sıcak Havalarda Nelere Dikkat Etmeli?

Sıcak havaların sağlığı nasıl etkilediği konusunda detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Mert, sıvı tüketiminin artırılması, uygun kıyafetlerin giyilmesi ve mümkünse güneşin en dik olduğu saatlerde açık havada bulunulmaması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Mert, "Şeker, kalp, akciğer, böbrek hastaları, yaşlılar, gebeler ve bebekler, sıcak havalarda ekstra dikkatli olmalı. İlaçlarımızı doğru ısılarda saklamalı, aşırı sıcak altında bırakmamalıyız," diye ekledi.

Sıvı Kaybının Ciddi Sonuçları

Aşırı terleme ve sıvı kaybının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Mert, "Sıvı kaybı tansiyon düşmelerine, böbrek fonksiyonlarının bozulmasına, baş dönmesine ve baygınlığa yol açabilir. Akciğer ve kalp hastalarının nefes darlığı yakınmaları artabilir, nabızları hızlanabilir," şeklinde konuştu. Ayrıca, sıcak havalarda beslenmeye de dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Mert, ağır gıdaların tüketilmesinden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Güneşin En Dik Olduğu Saatlerde Dikkat

Güneşin dik açıyla geldiği saatlerde mümkünse dışarıda bulunulmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Mert, "O saatlerde dinlenmek en iyisi. Mecbursanız ve çalışıyorsanız, ilaçlarınızı önceden alın, tansiyon ve şekerinizi kontrol edin. Gölge yerlerde kalmak, güvenlik önlemleriyle hayatımızı sürdürmek çok önemli," dedi.

Sonuç: Sağlığınızı Korumak İçin Tedbirli Olun

Son dönemde yaşanan yüksek sıcaklıklar, özellikle kronik hastalığı olanlar için ciddi riskler oluşturuyor. AKOM ve uzmanların uyarılarına kulak vererek, sıcak havalarda dikkat edilmesi gereken noktalara özen göstermek, sağlığımızı korumak adına büyük önem taşıyor. Unutmayalım ki, basit tedbirlerle ciddi sağlık sorunlarının önüne geçebiliriz.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans