• DOLAR
    34,1591
    %0,08
  • EURO
    38,1133
    %-0,21
  • G. Altın
    2.913,97
    %-0,65
  • Ç. Altın
    4.899,30
    %0,64
  • BIST
    9.815
    -0.53
  • BITCOIN
    65,833.20
    -0.06
  • ETHEREUM
    2,675.67
    0
  • DOLAR
    34,1591
    %0,08
  • EURO
    38,1133
    %-0,21
  • G. Altın
    2.913,97
    %-0,65
  • Ç. Altın
    4.899,30
    %0,64
  • BIST
    9.815
    -0.53
  • BITCOIN
    65,833.20
    -0.06
  • ETHEREUM
    2,675.67
    0

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Akciğer Kanseri Aşısı Dönemi: İlk Uygulamalar Yapılıyor


Akciğer kanseri aşısı denemeleri Türkiye'de başladı. Bu aşı, vücudun sağlıklı hücrelerini korumayı ve kanser hücrelerine saldırmayı amaçlıyor. COVID-19 aşısında olduğu gibi sentetik RNA molekülleri ile mRNA modeli kullanılıyor.

Akciğer Kanseri Aşısı Dönemi: İlk Uygulamalar Yapılıyor
Görsel Kaynağı :
Bülten

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Türkiye’de Akciğer Kanseri Aşısı Dönemi: İlk Uygulamalar Yapılıyor
Akciğer Kanseri aşısının ilk faz denemeleri Türkiye’de yapılıyor. Akciğer kanserinde en çok görülen tür olan küçük hücreli olmayan akciğer kanserini tedavi etmek üzere tasarlanan bu aşı Türkiye dahil 7 ülkede deneniyor. Amaç, kemoterapinin aksine sağlıklı hücrelere zarar vermeden bir kişinin kanserle mücadele eden bağışıklık tepkisini güçlendirmektir.


Akciğer Kanseri Aşısı Nedir?
Akciğer kanseri aşısının ilk faz denemeleri Türkiye dahil toplamda 7 ülkede başlatıldı. İlk klinik denemeleri  İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Almanya, Macaristan, Polonya, İspanya ve Türkiye dahil olmak üzere 7 ülkede yapılıyor.

Denemeleri yapılan akciğer kanseri aşısı, mRNA türünde olan bir aşı oldu. COVID-19 aşısında olduğu gibi sentetik RNA molekülleri insan hücrelerine transfer ediliyor ve Mrna modeli kullanılıyor.

Akciğer kanseri aşısı, tümör belirteçlerini bağışıklık sistemine transfer ediyor ve kanser hücreleriyle savaşılması için vücudu hazır hale getiriyor. Bu yöntem, kemoterapinin aksine sağlıklı hücrelere zarar vermeden bir kişinin kanserle mücadele eden bağışıklık tepkisini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Akciğer Kanseri Tedavisinde Aşıların Rolü
Akciğer kanseri dünyanın en ölümcül kanser türlerinden birisidir. Bu kanser türünü yenmek için geliştirilen akciğer kanseri aşısının, erken evreden ileri evreye kadar olan tüm kanser türlerinde uygulanması planlanıyor. İlk olarak 130 hastaya immünoterapinin yanı sıra aşı da yaptırılacak. MRNA teknolojisi, geleneksel kemoterapinin aksine bağışıklık sistemi hücrelerini koruyor. Vücut, sağlıklı hücreleri korumaya alıyor ve kanser hücrelerine saldırıyor.

Akciğer Kanseri Aşısının Etkinliği ve Yan Etkileri
Akciğer kanseri aşısı için şu an deneme süreci yürütülüyor. Bu nedenle aşının etkinliği ve yan etkileri hakkında yapılmış bir bilimsel çalışma bulunmuyor.

Akciğer Kanseri Tedavisinde Gelecek Beklentileri
Denemeler ilerledikçe ve olumlu sonuçlar elde edildikçe akciğer kanseri aşısı milyonlarca kanser hastasına umut olabilir. Araştırmacılar kanseri hem erken evrede yenmeyi hem de akciğer kanseri nüksünü önlemedeki etkinliği ölçmeyi amaçlıyor. Akciğer kanseri aşısının dünya çapında standart bir tedavi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Türkiye’de Akciğer Kanseri Aşısı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Akciğer kanseri aşısı kimler için uygundur?
Akciğer kanseri aşısı üzerine yapılan denemeler, aşının erken evre akciğer kanseri, ileri evre akciğer kanseri ve akciğer kanserinin nüksünde kullanılabileceğini gösteriyor.

Akciğer kanseri aşısının maliyeti nedir?
Akciğer kanseri henüz piyasaya sürülmüş bir aşı türü değil. Bu aşının sadece klinik testleri yapılıyor. Etkili kanser tedavileri geliştirmeye yönelik bir çalışma olacağı düşünülüyor. 

Muhabir : Bülten
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans