Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Doğan Bahadır İnan, Şehit Alim Keskin, Dr. Doğan Baran ve Dr. Hüseyin Ülkü Aile Sağlığı Merkezlerini, Şehit Kenan Erdem Aile Sağlığı Merkezi ve Merkez 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti.

Sağlık Müdürü İnan’a ziyaretinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı yöneticileri de eşlik etti.

14 AİLE HEKİMİ 43 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYOR
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı yöneticilerinden oluşan heyetle birlikte, Şehit Alim Keskin, Dr. Doğan Baran ve Dr. Hüseyin Ülkü Aile Sağlığı Merkezlerine ziyarette bulunan Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Doğan Bahadır İnan, Aile Hekimleri ile bir araya geldi.
Yaklaşık 43 bin kayıtlı kişiye sağlık hizmeti verilen, 14 sözleşmeli aile hekiminin görev yapmakta olduğu sağlık merkezlerinde aile hekimleri ile toplantılar yapıldı.
Toplantıda, aile hekimliğinde durum bildirir rapor uygulamaları, kanser taramaları, hastalık yönetim platformu ve aile hekimlerinin hastanelerden hastaları için MHRS randevusu almaları konuları görüşüldü.

MHRS RANDEVUSU KONULARI ELE ALINDI
Şehit Alim Keskin, Dr. Doğan Baran ve Dr. Hüseyin Ülkü Aile Sağlığı Merkezlerinde sona eren ziyaretlerin ardından Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Doğan Bahadır İnan, yaklaşık 32 bin kişinin sağlık hizmeti aldığı, 11 sözleşmeli aile hekiminin görev yapmakta olduğu Şehit Kenan Erdem Aile Sağlığı Merkezi ve Merkez 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’ne de ziyarette bulundu.

Gerçekleştirilen ziyaretler esnasında aile hekimleri ile yapılan toplantılarda, aile hekimliğinde spora uygunluk rapor uygulamaları, kanser taramaları, hastalık yönetim platformu ile ilgili görüşler ve aile hekimlerinin hastanelerden bebeklik çağındaki hastalarına kalça ultrasonu yapılması için MHRS randevusu alınması konuları ele alındı.

AİLE HEKİMLİĞİ, SAĞLIK SİSTEMİNİN ÖNEMLİ BİR YAPI TAŞI
Toplantıda, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Doğan Bahadır İnan Aile Hekimliği uygulamasının sağlık sisteminin önemli bir yapı taşı olduğunu belirterek, “Aile hekimliği multidisipliner bir sağlık yaklaşımına sahiptir ve bütüncül bir sağlık hizmeti yaklaşımını öngörür. Aile hekimleri kayıtlı hastalarıyla güvene dayalı iletişim kurar, onların sorunlarını fiziksel, psikolojik ve sosyal yönleriyle ele alır. Birey merkezli olmasının yanında bütünleştiricilik, süreklilik, aile ve topluma yönelik olma özellikleri nedeniyle aile hekimliği uygulaması sağlık sistemimizin önemli bir yapı taşıdır. Çağdaş bir aile hekimliği sistemi ile ülkemizde sağlık hizmetlerinin tüm bireylere coğrafi açıdan dengeli şekilde ulaştırılabilmesi, birinci basamak sağlık hizmetlerinin toplumun katılımını sağlayacak şekilde bireylerin yaşadıkları ve çalıştıkları yerlerde koruyucu, tanı koyucu tedavi ve rehabilite edici yönleriyle sunmak temel hedefimizdir” dedi.

Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)