Karya Farma HBX Ar-Ge, koyun, keçi ve inek sütlerini zerdeçalla birleştirerek bağışıklık sistemini güçlendiren yeni bir ürün geliştirdi.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent’te çalışmalarını sürdüren ve bugüne kadar 18 patente imza atan Karya Farma HBX Ar-Ge, sağlıklı yaşam için yeni bir ürün geliştirdi. Koyun, keçi ve inek sütlerinin zerdeçal ile birleşiminden elde edilen özel kaymak formülasyonu, bağışıklık sistemini güçlendirme, sindirim sağlığını destekleme ve hücre yenilenmesini teşvik etme özellikleriyle dikkat çekiyor.
Karya Farma HBX Ar-Ge Bilim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Burak Alptekin, bu formülün sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu belirtti. Dr. Alptekin, koyun sütü, keçi sütü ve inek sütünün farklı besin zenginlikleri sunduğunu, zerdeçalın da içerdiği kurkumin bileşiği sayesinde güçlü bir antioksidan ve anti-inflamatuar etki sağladığını vurguladı. "Bu özel kaymak, vücudun bağışıklık sistemini destekleyen ve enerji veren niteliklere sahiptir," dedi.
Kimyager Aslı Aktaş ise, “Sütlerin doğal besin zenginliği ile zerdeçalın biyoaktif bileşenlerini bir araya getirerek doğal yollardan bağışıklığı destekleyen bir formül ürettik. Karya Farma olarak, doğanın sunduğu kaynakları bilimle buluşturarak insanlara sağlıklı alternatifler sunmayı amaçlıyoruz,” diyerek ürünün inovatif yönünü öne çıkardı.
Yeni kaymak formülü, içerdiği doğal bileşenlerle hücre sağlığını korurken vücudun kendini yenilemesine katkı sağlayarak sağlık alanında önemli bir alternatif sunuyor.
Muhabir : İHANiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)