• DOLAR
    34,0519
    %0,00
  • EURO
    37,6074
    %-0,27
  • G. Altın
    2.740,78
    %-0,76
  • Ç. Altın
    4.480,76
    %-0,12
  • BIST
    9.762
    0.78
  • BITCOIN
    58,533.82
    -0.51
  • ETHEREUM
    2,486.85
    -0.3
  • DOLAR
    34,0519
    %0,00
  • EURO
    37,6074
    %-0,27
  • G. Altın
    2.740,78
    %-0,76
  • Ç. Altın
    4.480,76
    %-0,12
  • BIST
    9.762
    0.78
  • BITCOIN
    58,533.82
    -0.51
  • ETHEREUM
    2,486.85
    -0.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

16 Ağustos 2024 Cuma Hutbesi: Diyanet'in Bugünkü Konusu Ne?


16 Ağustos 2024 Cuma hutbesinde çevre koruma, su tasarrufu ve temizliğin önemi vurgulandı. Detaylar ve hutbenin tam metni haberimizde.

16 Ağustos 2024 Cuma Hutbesi: Diyanet'in Bugünkü Konusu Ne?
Görsel Kaynağı :
HABER MERKEZİ

Bugünün Cuma hutbesi, 16 Ağustos 2024 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlandı. Vatandaşlar, bu haftanın hutbesinde işlenen konuyu merak ederken, araştırmalarında "16 Ağustos Cuma Hutbesi oku!" şeklinde aramalar yapmaktadır. Hutbenin içeriği ve detayları hakkında bilgi almak isteyenler için haberimizde tüm ayrıntıları sunuyoruz.

DOĞANIN GÜZELLİKLERİ VE EMANET OLARAK KABULÜ

Değerli Müslümanlar,

Yaşadığımız dünya, Yüce Allah’ın yaratma ve yönetme kudretinin bir yansımasıdır. Su, hava, toprak, ormanlar ve diğer doğal nimetler, bize bu ihtişamlı evrenin birer armağanıdır. Hutbede belirtilen ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyurmaktadır: "Allah, göklerdeki ve yerdeki her şeyi kendi katından bir nimet olarak sizin hizmetinize vermiştir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için ibretler vardır." Bu doğrultuda, çevremizdeki her şeyin bize bir emanetten ibaret olduğunu unutmamalıyız.

ÇEVRE KORUMANIN DİNİ BİR YÜKÜMLÜLÜK OLDUĞU

Kıymetli Müminler,

Çevremiz, bizlere Yüce Allah’ın bir lütfu ve atalarımızdan miras kalan bir emanettir. Peygamber Efendimiz (s.a.s), emanete riayet etmenin imanın bir göstergesi olduğunu belirtmiş ve "Emanete gerektiği gibi hassasiyet göstermeyenin imanı olgunlaşmamıştır." şeklinde buyurmuştur. Bu nedenle çevremizi korumak ve onun temizliğini sağlamak, imanımızın bir gereğidir.

DOĞAL DENGENİN BOZULMASI VE SORUMLULUĞUMUZ

Aziz Müslümanlar,

Günümüzde doğal dengenin bozulması, insanların kendi elleriyle gerçekleştirdiği eylemlerden kaynaklanmaktadır. Yüce Rabbimiz, "İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu." buyurarak bu soruna işaret etmiştir. Doğayı tahrip eden kimyasal atıklar, su kirliliği ve orman yangınları gibi durumlar, doğal hayatın yok olmasına sebep olmaktadır. Bu sorumsuz davranışlar, sadece doğal dengeyi değil, masum insanları da etkileyen bir tehdit oluşturmaktadır.

SU TASARRUFU VE ÇEVRE BİLİNCİ

Değerli Müslümanlar,

Günümüzde su krizinin etkileri gittikçe artmaktadır. Peygamber Efendimiz (s.a.s), suyun bir damlasını bile israf etmeyi yasaklamış ve su kullanımında tasarruflu olunması gerektiğini öğretmiştir. Ancak, ülkemizde ve dünya genelinde su kaynakları gereksiz kullanım ve atıklar nedeniyle azalmakta, bu durum suyun geleceğini tehdit etmektedir.

EMANETİN KORUNMASI VE TEMİZLİK

Aziz Müslümanlar,

Dünyanın sahibi değil, emanetçisiyiz. Bu nedenle israf ve savurganlıktan kaçınarak, çevremizi ibadet bilinciyle korumalıyız. Su kaynaklarını, ormanları, piknik alanlarını temiz tutmak, özellikle yaz aylarında orman yangınlarına karşı dikkatli olmak, çevremize zarar verecek her türlü davranıştan kaçınmak gerekmektedir. Nesillerimize yaşanabilir bir dünya bırakmak için temizlik ve çevre bilincini ön planda tutmalıyız. Unutmayalım ki temizlik, imanın yarısıdır ve Müslümanın en önemli vasıflarından biridir.

Hutbemizi, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in şu hadisiyle sonlandırıyorum: "Ümmetimin iyi ve kötü bütün amelleri bana gösterildi; iyi amelleri arasında, insanlara eziyet veren şeylerin yoldan kaldırılması, kötü amelleri arasında ise yerlere tükürmek ve yerleri kirletmek vardı."

Muhabir : HABER MERKEZİ
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans